Manuscripten

Amsterdam Books staat altijd open voor het ontvangen en beoordelen van nieuwe manuscripten. Indien u een manuscript wil indienen verzoeken we u het te voorzien van een begeleidend schrijven waarin u aangeeft wie u bent en wat het onderwerp is van uw boek.

Manuscripten kunnen per mail worden aangeleverd via: info@amsterdambooks.com

ONZE MISSIE

Amsterdam Books

Al sinds de 17e eeuw, toen de Nederlanders de wereld kapitalisme, vrijheid en veel schoonheid schonken, kwamen de grootste intellectuelen van Europa naar Nederland om hun boeken te laten uitgeven als ze in hun thuisland werden gecensureerd. Hobbes, Locke, Montesquieu en Voltaire: zij hadden allen Nederlandse uitgevers. Deze enorme intellectuele vitaliteit leidde uiteindelijk tot de Verlichting, de Amerikaanse revolutie en de moderne wereld zoals we die vandaag kennen.

Amsterdam Books staat in deze zelfde traditie. In de media en op sociale netwerken wordt het toegestane bereik van de vrijheid van meningsuiting met de dag kleiner. De censuur floreert, onder het mom van de strijd tegen nepnieuws. Op dezelfde manier verstikt ook in de uitgeverswereld een intellectueel en financieel kartel het vrije denken, omdat de grote uitgeverijen de ideeënmarkt monopoliseren.

Amsterdam Books is een start-up die dit kartel wil doorbreken door auteurs van over de hele wereld aan te trekken en hen een thuis te geven. Onder leiding van parlementslid en oppositieleider Thierry Baudet, die bekend staat om het verleggen van de grenzen van de politieke correctheid, wil Amsterdam Books van de Nederlandse hoofdstad weer een intellectueel centrum maken en haar grachten tot kanalen maken waarlangs vrije en originele denkbeelden ongehinderd de wereld in kunnen stromen.